Zöldséges húsgombócleves – egy igazán finom és gyors leves szombatra

Ilyen az, amikor a nyár ízei találkoznak.

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált pulyka- vagy sertéscomb
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál újhagyma
  • 2 krumpli
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 leveskocka
  • 1 tojás
  • 1 púpos tk pirospaprika
  • zabpehely
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A leveshez a felaprított újhagymát megdinszteljük, majd a krumplin kívül megfuttatjuk rajta a répát, a petrezselyemgyökeret és a borsót is, végül az egészet felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (de ennél a műveletnél azt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a következőleg beledobott leveskocka és a húsgombóc is tartalmazza mindkettőt). Beledobjuk a kockát, és kb. 20 percig főzzük a zöldségeket. Ekkor mehetnek bele a gombócok, amikhez először megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd levéve a tűzről rászórjuk a pirospaprikát. Ha kihűlt, összedolgozzuk a darált hússal, a tojással, sózzuk, borsozzuk és annyi zabpehelyet szórunk hozzá, hogy a masszából csinos kis gombócokat tudjunk formázni. Ha a levesben már majdnem megpuhultak a golyók is, beledobjuk a darabokra vágott krumplit. Ha már minden puha, a tűzhely lezárása előtt kb. 2-3 perccel a levesbe tesszük az összekötött petrezselyemzöldet.

A következő oldalon még két isteni hétvégi leves receptjét találod.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!