Kukoricakrémleves: Egy laktató első fogás 10 perc alatt

Melegen és langyosan is isteni.

Kukoricakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 doboz konzerv kukorica
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk egy fazékban, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Ezután mehet bele a kukorica, amit hirtelen megfuttatunk, majd felöntünk annyi vízzel, amilyen sűrű levest szeretnénk végeredményként. Sózzuk, borsozzuk, majd forrástól számított 8-10 percig főzzük. A végén belecsorgatjuk a tejszínt is, amivel még további 3 percig főzzük. Egy merőkanálnyi kukoricát kiszedünk a levesből, a többit összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük az egész kukoricaszemeket, és már tálalhatjuk is, ízlés szerint reszelt sajttal, friss petrezselyemzölddel vagy épp metélőhagymával.

További krémleves receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!