Recept

Laktató, magyaros paradicsomos káposzta

Ez a hagyományos főétel sosem fog kimenni a divatból, ezért nem árt ha megjegyzed a receptjét.

Paradicsomos káposzta - Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • Olaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 zöldpaprika
  • Cukor

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a káposztát, majd vágjuk csíkokra. A hagymát dinszteljük meg olajon, majd tegyük rá a káposztát és sót. Fedjük le egy tetővel, és pároljuk puhára. A paradicsomot főzzük meg, törjük át egy nagyobb lyukú szitán. Ezután adjuk hozzá a káposztához, majd jöhet a kimagozott, apróra kockázott paprika. Egy kicsit hagyjuk főni, amíg el nem kezd puhulni. Készítsünk rántást lisztből és olajból. Ezután beletehetjük a cukrot és a sót is.

Még két finom hazai receptért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!
Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.
Sztárok
Bajor Gizi Kossuth-díjas színművész A kaméliás hölgy című darabban viselt kellékgyűrűjét őrzi Csongrádi Kata. Hogy miként került birtokába az értékes relikvia, azt a Családi kör vendégeként mesélte...