Laktató és finom: Tejszínes-spárgás penne

A spárgát, mint értékes táplálékot tartják számon a szakemberek, mert gazdag vitaminokban és rendkívül jó antioxidáns, nem beszélve arról, hogy kalóriatartalma igen alacsony.

Hozzávalók:
• 1 csomó spárga
• 3 dkg vaj
• 2 evőkanál liszt
• 2dl főzőtejszín
• 1 dl tej
• só, bors, reszelt szerecsendió
• 40 dkg penne tészta
 

Elkészítés: 
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és félretesszük.
A spárgát meghámozzuk, fél centis darabokra szeleteljük, majd az olvasztott vajon 10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és aki szeretne beletenni, az most rakja bele a szerecsendiót is. Keverjük el a liszttel, tegyük bele a tejet és a tejszínt, és főzzük sűrűre. Keverjük össze a már kész pennével és szórjunk rá sajtot.
Tipp: paradicsommal és pirított baconnel még ízletesebbé tehetjük!

 

Oldalak

Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.