Receptajánlatunk: Paradicsomleves krutonnal

Készítsd el a sült paradicsomból készült levest paradicsomkrutonnal, ha igazi mediterrán ízekre vágysz. Nemcsak finom, hanem egészséges is!

Hozzávalók a leveshez:

  • 1 kg paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 kis vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 2-4 csésze víz
  • só, bors

 

Hozzávalók a krutonhoz:

  • 8-12 nagyobb koktélparadicsom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • friss oregánó

 

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C fokra, majd egy tepsit béleljünk ki sütőlappal. Az 1 kg paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe, majd helyezzük őket a tepsibe. Locsoljuk meg a paradicsomot az olívaolajjal, majd tegyük a tepsibe a megtisztított fokhagymát és a vöröshagymát. Szórjuk meg sóval és borssal. Süssük körülbelül 20 percig, amíg meg nem puhul a zöldség. A már megsült paradicsomot vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha kihűlt, akkor a fokhagymát, a paradicsomot és a vöröshagymát is tegyük egy robotgépbe, adjuk hozzá 2 csésze vizet illetve a bazsalikomot és pürésítsük. Ha túl sűrűnek találnák a levest, akkor adjunk még hozzá vizet. Ha szükséges akkor adjunk hozzá még sót és borsot is.

A még meleg sütőbe helyezzük be a sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetett koktélparadicsomokat, amelyeket előzetesen megszórtunk az oregánóval és a parmezánnal, majd addig süssük míg a sajt aranybarna nem lesz. Vegyük ki a hűtőből és az időközben felmelegített leves tetejére tegyünk a krutonból párat, esetleg díszítsük friss oregánóval.
 

Oldalak

Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.