Krumplileves - Recept

A magyar konyha remekei közül kihagyhatatlan az isteni krumplileves. Lepjük meg szeretteinket ezzel a remek fogással!

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 25 dkg lángolt kolbász
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 2 kis doboz tejföl
  • 1 ek pirospaprika
  • ételízesítő

Elkészítés

Pucoljuk és mossuk meg a krumplit, majd vágjuk kockára és tegyük egy fazékba. Engedjünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Szedjük le a hagyma külső héját, mossuk meg és tegyük a krumplihoz. A készülő leveshez adjunk 1 kanál sót, 4 db babérlevelet. Amíg fő a krumpli készítsük el a rántást, amihez melegítsük fel az olajat, keverjük hozzá a lisztet, és pirítsuk világos zsemle színűre. Ezután vegyük le a tűzről. Kb. 2 percig hagyjuk állni, majd keverjük hozzá a piros paprikát, és a tejfölt. Amikor a krumpli már félig megfőtt, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, illetve ekkor ízesíthetjük egy kevés ételízesítővel. Amikor a krumpli teljesen megfőtt, keverjük hozzá a rántást, főzzük fel, majd zárjuk el. Kész!

Ezt is ajánljuk: Halászlé - Recept

Fotó: curtiszimmerman.com

Oldalak

Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!