Krumpliganca - Nagymama főztje

Általában a nagymamák receptjeire jellemző, hogy szeretik a régi, magyaros ízeket, ezzel szemben nem szeretnek újítani, a legújabb trendeknek hódolni. De ételeik pontosan attól olyan varázslatosak, hogy őrzik a régi hagyományokat.

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 1,5 l víz
  • szalonna
  • 70 dkg rétesliszt

Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd puhára főzzük. Ezután a fazékban még a tűzön – egy keveset hagyva saját levéből – összetörjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A tésztát összegyúrjuk, addig, amíg csomómentes nem lesz.
Közben szalonnát kockázunk fel, kisütjük, majd zsírjába szaggatjuk a tésztát, úgy, hogy a fakanál segítségével kisadagokat forgatunk meg a zsírban. Ezután a gancát zsírral kikent tepsibe tesszük, majd aranybarnára, ropogósra sütjük. Végül szalonnakockákkal tálaljuk.

Tipp: A kész gancánkat túróval és tejföllel is ízesíthetjük.

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Lifestyle
A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
Fashion&Beauty
Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
Lifestyle
Sztárok
A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
Egészség
A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
Utazás
Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.