Krumpliganca - Nagymama főztje

Általában a nagymamák receptjeire jellemző, hogy szeretik a régi, magyaros ízeket, ezzel szemben nem szeretnek újítani, a legújabb trendeknek hódolni. De ételeik pontosan attól olyan varázslatosak, hogy őrzik a régi hagyományokat.

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 1,5 l víz
  • szalonna
  • 70 dkg rétesliszt

Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd puhára főzzük. Ezután a fazékban még a tűzön – egy keveset hagyva saját levéből – összetörjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A tésztát összegyúrjuk, addig, amíg csomómentes nem lesz.
Közben szalonnát kockázunk fel, kisütjük, majd zsírjába szaggatjuk a tésztát, úgy, hogy a fakanál segítségével kisadagokat forgatunk meg a zsírban. Ezután a gancát zsírral kikent tepsibe tesszük, majd aranybarnára, ropogósra sütjük. Végül szalonnakockákkal tálaljuk.

Tipp: A kész gancánkat túróval és tejföllel is ízesíthetjük.

Oldalak

Egészség
A fogamzásgátló tabletták a terhességmegelőzés egyik legnépszerűbb formái Magyarországon is az óvszer mellett. Most megmutatjuk, mi történik, ha elfelejtetted bevenni az adagodat.
Utazás
Ez lesz a világ 6.legmagasabb épülete.
Utazás
Magyarországon rendkívül népszerű ez a hely a turisták körében, de balesetveszélyessé vált, így le kellett zárni.