Csehek kedvenc desszertje - Édes gombóc

A csehek nagy kedvence az édes gombóc. Csehországban számtalan különböző édes és sós tésztát ehetünk, most egy túróval készültet osztunk meg veletek!
Hozzávalók
- 25-30 dkg liszt
- ½ kg túró
- 2 tojás
- Egy csipet só
- Barack vagy meggy (más gyümölccsel is elkészíthető, de a túróval ezek alkotják a legjobb párost)
- Porcukor ízlés szerint
- Tejföl
Elkészítés
A túrót simára keverjük a tojásokkal, egy csipet sóval ízesítjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és addig gyúrjuk, míg teljesen egyneművé nem válik. Következő lépésként a tésztát annyi darabra vágjuk fel, ahány gombócot készíteni szeretnénk belőle. A tésztadarabkákat kinyújtjuk, majd a gyümölcsöt a közepébe helyezzük. A tésztával befedjük és gombócot készítünk belőle. Végül forró vízben kifőzzük az ízletes labdácskákat. Az elkészült gombócokat kínáljuk porcukros tejföllel!
Szerző: duffekjudit