Köret és desszert összegyúrva - Elképesztő krumplifánk a nagymamámtól
Amikor kicsi voltam, egyszer karácsonykor, miután a vendégek elmentek, este kilenc órakor, krumplifánkot süttettem a nagymamámmal, aki enyhén sokkot kapott. Gondolhatta magában, hogy megbolondultam, de aztán mikor elmagyaráztam neki, hogy ennél finomabb fánkot még nem ettem, akkor meglágyult a szíve, a nem létező ráncai kisimultak és nekilátott a sütésnek. A receptet, amit azóta is őrzök, most megosztom Veled is, hogy hasonló élményt szerezhess a szüleidnek az ünnepekkor.
Hozzávalók
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál olaj
- 2 tojássárgája
- só, cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Az áttört burgonyát 25 dkg liszttel, a tojássárgákkal, pici sóval, 1 evőkanál olajjal, kevés cukorral összedolgozzuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd kevés zsiradékban szép pirosra sütjük. A végén vaníliás porcukorral meghintjük.
Már szóltam is a nagyinak, hogy legközelebb, ha megyek hozzá süssön nekem egy adagot, kivételesen nem este kilenckor. Jó étvágyat hozzá Neked is!
Mi ezt ajánljuk a krumplifánk mellé - lapozz a következő oldalra!