Recept

Köret és desszert összegyúrva - Elképesztő krumplifánk a nagymamámtól

Amikor kicsi voltam, egyszer karácsonykor, miután a vendégek elmentek, este kilenc órakor, krumplifánkot süttettem a nagymamámmal, aki enyhén sokkot kapott. Gondolhatta magában, hogy megbolondultam, de aztán mikor elmagyaráztam neki, hogy ennél finomabb fánkot még nem ettem, akkor meglágyult a szíve, a nem létező ráncai kisimultak és nekilátott a sütésnek. A receptet, amit azóta is őrzök, most megosztom Veled is, hogy hasonló élményt szerezhess a szüleidnek az ünnepekkor.

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 tojássárgája
  • só, cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Az áttört burgonyát 25 dkg liszttel, a tojássárgákkal, pici sóval, 1 evőkanál olajjal, kevés cukorral összedolgozzuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd kevés zsiradékban szép pirosra sütjük. A végén vaníliás porcukorral meghintjük.

Már szóltam is a nagyinak, hogy legközelebb, ha megyek hozzá süssön nekem egy adagot, kivételesen nem este kilenckor. Jó étvágyat hozzá Neked is!

Mi ezt ajánljuk a krumplifánk mellé - lapozz a következő oldalra!

Fotók: Inkandcleaver.com

Oldalak

Recept
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.