Hirdetés

Krémleves sült paprikából - Elképesztő ízvilág

Igazi különlegesség a sült paprikából készült krémleves, ami szokatlan, de csábító ízvilágával garantáltan az új kedvencünk lesz.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg paprika
  • 7 dl zöldségleves
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanálnyi balzsamecet
  • 1 fej fokhagyma
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Melegítsük elő 200 fokra a sütőt, majd mossuk meg jó alaposan a paprikákat, vágjuk félbe őket és csumázzuk ki. A fokhagymát és a vöröshagymát is pucoljuk meg, majd az utóbbit vágjuk kockákra, a fokhagymát pedig nyomjuk össze egy kés hegyével. A paprikát és a hagymákat tegyük egy nagy tepsibe, locsoljuk meg 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal sózzuk, borsozzuk és tépkedjünk rájuk egy kis kakukkfüvet is. 30 perc alatt puhára sütjük a zöldségeket, majd a tepsi tartalmát turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a zöldséglevest és a balzsamecetet, majd simára turmixoljuk.

Extra tipp

Tálaláskor adjuk a leveshez egy kevés fetasajtot vagy tejfölt, friss kakukkfüvet és pirított rozskenyeret. A pikáns ízvilág szerelmesei egy kevés chilivel is izgalmasabbá tehetik ezt a különleges levest.

Töltött paprika - Magyar finomság

Fotók: maplespice.com

Szólj hozzá Te is!