Korhely halászlé - Recept

Valami magyaros finomságra vágysz? Akkor készítsd el az alábbi receptet, ami még laktató is.

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty
  • 20 dkg vöröshagyma
  • egy késhegynyi pirospaprika
  • só, törött bors
  • 4 babérlevél
  • tejföl
  • 2 karika citrom
  • citromlé

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk, és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óra hosszat főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát, és további fél órai főzés után az egészet áttörjük. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűszerféléket meg a szálkátlanított halszeleteket, és 10 percig nagyon lassan forraljuk. Bőven megtejfölözve, néhány csepp citrommal és a citromkarikákkal ízesítve tálaljuk.

Ha szereted a halászlevet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: vendegvaro.utazom.com

Oldalak

Lifestyle
A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.