Könnyű étel a hideg napokra - Zöldborsó krémleves

Mire vágyunk a téli zimankós idő kellős közepén? Valami gyorsan elkészíthető, egyszerű, de nagyon finom és meleg ételre. A zöldborsó krémleves éppen ilyen.

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldborsó
  • 15 dkg burgonya
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 szelet toast kenyér
  • 1 húsleveskocka
  • bors

Elkészítés
A zöldborsót egy szűrőtálba helyezzük, lemossuk, és lecsöpögtetjük. A burgonyát hámozás után apróra kockázzuk. 1 liter vizet felforralunk, és beledobjuk a húsleveskockát. A borsót és a krumplit is hozzáadjuk, majd körülbelül 25-30 perc alatt puhára főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük. A vaj felét összemorzsolva a levesbe szórjuk, majd a tejfölt néhány evőkanál levessel elvegyítjük, és visszaöntjük a leveshez. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről. Az apró kocákra vágott toast kenyereket a maradék vajon megpirítjuk.

Tálaláskor szórjunk a leves tetejére néhány szemet.

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné mostanában nem szerepel a nyilvánosságban, de - ahogy azt egy testbeszéd-szakértő kifejtette - néhány nappal ezelőtt diszkrét üzenetet intézett a nagyvilághoz.
Egészség
Az utóbbi években megsokszorozódott az ALS-ben szenvedő betegek száma Magyarországon. De vajon a változásért tényleg a koronavírus elleni vakcinák okolhatók?
Home&Design
A sütő alatt megbúvó fiókot szinte mindenki tárolóhelyként hasznosítja, pedig valójában nem ez az eredeti funkciója.