Könnyed, vitamindús fogás a nyár legfinomabb zöldségéből: Cukkinikrémleves

Egyszerű, de nagyszerű recept, amivel alig 40 perc alatt elkészülsz!

Cukkinikrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkini
  • 2 ek olaj
  • 2 tk keményítő
  • 1 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • só, bors

Elkészítés:

A cukkinit, valamint a krumplit kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a hagymához a cukkinit és a krumplit is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, körülbelül 5 percig pároljuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után belemorzsoljuk a leveskockát, és addig főzzük, amíg szinte szét nem főnek benne a zöldségek. Levéve a tűzről botmixerrel pépesítjük, majd a keményítős tejszínnel kissé felforraljuk. Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, tökmaggal vagy pisztáciával is.

További két cukkiniból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2