Egy szaftos különlegesség ebédre: Frankfurti, szalonnás sertésragu

Egy főétel rengeteg hússal és zöldséggel.

Frankfurti sertésragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 15 dkg német fehérkolbász
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • fél fej kelkáposzta
  • fél csokor petrezselyem
  • fél kiskanál majoránna
  • só, bors

Elkészítés:

A kis kockákra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, megfuttatjuk rajta az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a körülbelül 4 centiméter hosszú csíkokra darabolt sertéscombot, és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, fűszerköménnyel, majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd közepes tűzön, lefedve szinte teljesen puhára pároljuk a ragu hozzávalóit. Hozzáadjuk a vékony csíkokra darabolt sárgarépát, fehérrépát, valamint a kelkáposztát, majd a felkarikázott fehérkolbászt, és ismét félig öntjük vízzel az edényt. Ha szükséges, sóval és borssal utóízesítjük, és közepes tűzön készre főzzük. Tálaláskor mélytányérba szedjük az ételt, aminek a tetejét megszórjuk aprított petrezselyemmel.

További két sertéshúsból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2