Kökény Attila télen-nyáron bográcsozik
A sikeres énekes nagyon szeret főzni, azonban csupán akkor, amikor épp kedve van hozzá. Abban az esetben, ha erre sor kerül, akkor előveszi kedvenc kellékét, a bográcsot, és nekilát a főzésnek.
Mennyire szeretsz főzni?
Attila: Nagyon szeretek. Amit mindig én készítek el otthon, az a rakott krumpli. A kedvencem azonban a bográcsozás. Nagyon szeretek pörkölteket főzni. Nyárom bármit megfőzök bográcsban, mert ahhoz van kedvem, de hogy naponta odaálljak a gáztűzhely fölé, azt már kevésbé tartom érdekesnek.
Barátokkal szoktatok együtt főzni?
Attila: Ritkán, de akkor is bográcsban főzünk, teljesen mindegy, hogy éppen tél vagy nyár van. Karácsonykor is bográcsban készítettük a halászlét. Főzés közben ilyenkor borozgatunk, pálinkázgatunk.
Mi a specialitásod? Van esetleg valamilyen titkos fűszerkeveréked?
Attila: Nincs semmi trükköm, csupán folyamatosam kevergetem a készülő kaját, és közben állandóan kóstolgatom. Ha például pacalt készítek, akkor teszek bele csülköt, körmöt, velőt. Már csináltunk olyat is, hogy négyféle húsból főztünk pörköltet. Az egyik felét meghagytam simára, a másikat pedig tejfölös habarással készítettem el.
Étteremben vagy otthon szeretsz inkább enni?
Attila: Az otthoni kaját szeretem. Nagyon sokáig dolgoztam étteremben és sajnos nem mindig biztos, hogy ott jót fogok enni. Akkor szoktam étterembe menni, ha valami olyat kívánok, amit a feleségem nem főz meg, mert annyira különleges. Ilyenkor elmegyünk étterembe, de amúgy nem.
A gyerekek kinek a főztjét szeretik jobban?
Attila: Az anyjukét, azonban az én rakott krumplimat szeretik a legjobban.
Kökény Attila szombaton a FEM3 Kétszersült műsorában fogja elkészíteni kedvenc receptjeit!
(Február 25., szombat, 16:50)