Felejtsd el, ahogy eddig csináltad: Tócsnit csak így érdemes készíteni!

Annyira finom, hogy más nem is kell mellé.

Tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 egész tojás
  • kb. 7-8 ek liszt
  • 1 cs friss petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megpucolt, megmosott krumplit és a hagymát lereszeljük, beleütjük a tojásokat és lassanként, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a friss petrezselymet, majd alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Ha kész, a masszából evőkanálnyi adagokat veszünk ki, majd forró olajban kívánt vastagságúra lapítjuk. Ha már mindkét oldala aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük. A tócsni magában, fokhagymás tejföllel is igazi finomság, de hús mellett, köretként is megállja a helyét.

Még két izgalmas tócsni receptért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!