Burgonyakrokett: Így fogj hozzá, hogy tuti siker legyen!

Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.

Burgonyakrokett

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • liszt a panírhoz
  • zsemlemorzsa a panírhoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megtiszított és megmosott krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és áttörjük. Hozzáütünk egy tojást, beleszitáljuk a sóval elkevert lisztet is, majd egy kevés olajat is hozzáadva tésztát gyúrunk. Ha kész, kb. 6 centiméter hosszú és kb. 1-1,5 centiméter vastag rudakat formálunk, amiket lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatunk úgy, mintha húst paníroznánk. A "bundás" rudakat forró olajban aranybarnára sütjük. Szaftosabb húsokhoz, szószos ételekhez kitűnően illik.

Isteni krumplivariációkért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!