Burgonyakrokett: Így fogj hozzá, hogy tuti siker legyen!
Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.
Burgonyakrokett
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- liszt a panírhoz
- zsemlemorzsa a panírhoz
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtiszított és megmosott krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és áttörjük. Hozzáütünk egy tojást, beleszitáljuk a sóval elkevert lisztet is, majd egy kevés olajat is hozzáadva tésztát gyúrunk. Ha kész, kb. 6 centiméter hosszú és kb. 1-1,5 centiméter vastag rudakat formálunk, amiket lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatunk úgy, mintha húst paníroznánk. A "bundás" rudakat forró olajban aranybarnára sütjük. Szaftosabb húsokhoz, szószos ételekhez kitűnően illik.