Klasszikus másképp - Borsós spagetti
Talán a világon legkedveltebb olasz étel a spagetti. Azonban nem csak a paradicsomos fajtája létezik, hiszen akár zöldségekkel is kombinálhatjuk a szószt.
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell
- 60 dkg zöldborsó
- 20 dkg tészta - spagetti
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín
- 4 db tojás
- 1 csapott mokkáskanál bors - fehér
- 1 csapott teáskanál étolaj
Elkészítés
A megtisztított húst vágjuk 4 szeletre, kicsit klopfoljuk ki és fűszerezzük sóval, borssal. Egy teflon serpenyőben hirtelen pirítsuk meg mindkét oldalát. A spagettit főzzük ki bő, sós vízben és szűrjük le. A zöldborsót lobogó sós vízben pároljuk meg. Amikor megpuhult, fűszerezzük frissen őrölt borssal, borsikafűvel és az apróra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük, majd keverjük össze a spagettivel. A húsokat fektessük kiolajozott tepsibe. A zöldborsópürébe forgatott spagettit osszuk el a négy húson és alakítsunk ki a tetején egy-egy fészket. Üssünk mindegyikbe egy tojást, és toljuk 180-190 fokra előmelegített sütőbe. Akkor van készen, amikor a tojások megsülnek a tetején, ez kb. 35 perc.
Egy kevés petrezselyemmel díszítve tálaluk!