Közkedvelt desszert - Madártej
A madártej az egyik legfinomabb, legédesebb, legkrémesebb desszert. Selymes tej, pikáns vanília és könnyed, úszkáló hab. Lássuk, hogyan készíthetjük el!
Hozzávalók
- 1 l tej
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- fél vaníliarúd
- 1 ek. vaníliás pudingpor
- fél dl rum
Elkészítés
A vaníliarudat kettéhasítjuk, és a tejjel együtt felforraljuk, és lassú tűzön hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral együtt kemény habbá verjük. A forró tejbe mártunk egy evőkanalat, és annak segítségével beleszaggatjuk a tojáshabot, majd a „galuskákat” néhány percig főzzük. Szűrőkanállal kivesszük őket, és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek. Kivesszük a vaníliarudat a tejből. A tojások sárgáit habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingport is hozzáadjuk. 2-3 evőkanál tejjel eldolgozzuk, majd az egészet a tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett várjuk, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Végül belekeverjük a rumot.
Jól behűtve, a tetején habbal tálaljuk!
Kóstold meg a csokis változatát is a desszertnek!
Fotó: kincsesbarlang.blogspot.com