Közkedvelt desszert - Madártej

A madártej az egyik legfinomabb, legédesebb, legkrémesebb desszert. Selymes tej, pikáns vanília és könnyed, úszkáló hab. Lássuk, hogyan készíthetjük el!

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • fél vaníliarúd
  • 1 ek. vaníliás pudingpor
  • fél dl rum

Elkészítés
A vaníliarudat kettéhasítjuk, és a tejjel együtt felforraljuk, és lassú tűzön hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral együtt kemény habbá verjük. A forró tejbe mártunk egy evőkanalat, és annak segítségével beleszaggatjuk a tojáshabot, majd a „galuskákat” néhány percig főzzük. Szűrőkanállal kivesszük őket, és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek. Kivesszük a vaníliarudat a tejből. A tojások sárgáit habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingport is hozzáadjuk. 2-3 evőkanál tejjel eldolgozzuk, majd az egészet a tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett várjuk, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Végül belekeverjük a rumot.

Jól behűtve, a tetején habbal tálaljuk!

Kóstold meg a csokis változatát is a desszertnek!

Fotó: kincsesbarlang.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...