Könnyű étel a hideg napokra - Zöldborsó krémleves
Mire vágyunk a téli zimankós idő kellős közepén? Valami gyorsan elkészíthető, egyszerű, de nagyon finom és meleg ételre. A zöldborsó krémleves éppen ilyen.
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 15 dkg burgonya
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál tejföl
- 4 szelet toast kenyér
- 1 húsleveskocka
- só
- bors
Elkészítés
A zöldborsót egy szűrőtálba helyezzük, lemossuk, és lecsöpögtetjük. A burgonyát hámozás után apróra kockázzuk. 1 liter vizet felforralunk, és beledobjuk a húsleveskockát. A borsót és a krumplit is hozzáadjuk, majd körülbelül 25-30 perc alatt puhára főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük. A vaj felét összemorzsolva a levesbe szórjuk, majd a tejfölt néhány evőkanál levessel elvegyítjük, és visszaöntjük a leveshez. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről. Az apró kocákra vágott toast kenyereket a maradék vajon megpirítjuk.
Tálaláskor szórjunk a leves tetejére néhány szemet.