Készíts hagymagombócot!
Nem mindig esik jól a hús, és nem is feltétlenül szükséges minden egyes étkezéshez. A hagymagombóc tökéletes húspótlója lehet az étkezésnek, hiszen bármilyen körettel kifogástalan menüt alkot.
Hozzávalók
- 50 dkg kenyér
- 6 dkg sütőmargarin
- 30 dkg póréhagyma
- 5 dkg metélőhagyma
- só
- bors
- 3 tojás
- petrezselyem
Elkészítés
A kenyérről vágjuk le a héját, és vágjuk apró kockákra. 3 dkg margarinon fonnyasszuk meg a karikára vágott póréhagymát, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a metélőhagymát is. Ízesítsük, majd keverjük össze a tojásokkal, és ezt gyúrjuk össze a kenyérdarabkákkal. Vizes kézzel formáljunk a masszából gombócokat, majd dobáljuk bele a forrásban lévő vízbe. Akkor szedjük ki őket, ha feljöttek a felszínre. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel, és locsoljuk meg egy kevés margarinnal.
A hagymából sosem elég, ezért készíts magadnak hagymás marhalevest!