Készíts hagymagombócot!

Nem mindig esik jól a hús, és nem is feltétlenül szükséges minden egyes étkezéshez. A hagymagombóc tökéletes húspótlója lehet az étkezésnek, hiszen bármilyen körettel kifogástalan menüt alkot.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 50 dkg kenyér
  • 6 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg póréhagyma
  • 5 dkg metélőhagyma
  • bors
  • 3 tojás
  • petrezselyem

Elkészítés

A kenyérről vágjuk le a héját, és vágjuk apró kockákra. 3 dkg margarinon fonnyasszuk meg a karikára vágott póréhagymát, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a metélőhagymát is. Ízesítsük, majd keverjük össze a tojásokkal, és ezt gyúrjuk össze a kenyérdarabkákkal. Vizes kézzel formáljunk a masszából gombócokat, majd dobáljuk bele a forrásban lévő vízbe. Akkor szedjük ki őket, ha feljöttek a felszínre. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel, és locsoljuk meg egy kevés margarinnal.

A hagymából sosem elég, ezért készíts magadnak hagymás marhalevest!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!