Káposztaleves cseh módra - Recept

A káposztaleves annak ellenére, hogy laktat még fogyaszt is, így diétáknál gyakran ajánlják. Ezt a változatot azonban inkább az isteni íze miatt ajánljuk.
Hozzávalók
- ½ kg savanyú káposzta
- pár szem burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál kolbász
- 1 kis darab füstölt hús
- 1 pohár tejföl
- 2 ek liszt
- só, bors
- babérlevél
- pirospaprika
- 1-2 ek ecet
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit, kockázzuk fel, és egy nagyobb fazék vízben tegyük fel főni. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott füstölt húst és a felkarikázott kolbászt. Mikor már félig megfőttek a hozzávalók, tegyük a levesbe az átmosott savanyú káposztát is. A tejfölből, pirospaprikából és lisztből készítsünk habarást, óvatosan keverjük hozzá. Hagyjuk felforrni és már kész is. Forrón, friss kenyérrel tálalva a legfinomabb!
Ha te is szereted a káposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Recept