Rigó Jancsi recept - Mindenki kedvence
Ezt az isteni sütit mindenki imádja, aki szereti a csokit. Ha meglepetést akarunk okozni a szeretteinknek, akkor készítsük el és lepjük meg őket.
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g kristálycukor
- 160 g liszt
- 40 g kakaópor
- 8 db tojás
- étcsokoládé
A töltelékhez
- 100 g porcukor
- 80 g kakaópor
- 10 g oldott zselatin
- 6 dl tejszín
Elkészítés
A tésztához 8 tojásból, kristálycukorból, lisztből és a kakaóporból csokoládés piskótafelvertet készítünk, melyet vajazott-lisztezett tepsiben kisütünk. Kihűlés után a piskótát lapjában kettévágjuk. A felső lapot olvasztott étcsokoládéval áthúzzuk, dermedés után 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk.
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt, keverjük be a porcukorral elkevert kakaóval, és adjuk hozzá az olvasztott zselatint. Az így elkészített krémet a tészta másik felére kenjük, szilárdulás után ráhelyezzük a csokoládés négyzetalakú tetőlapokat. Tálaláskor meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ha te is szereted az édességet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Francia krémes - Recept