Isteni leves Húsvétra - Medvehagyma krémleves

Húsvétkor többnyire sonka és tojás kerül az asztalokra, amit egy isteni levessel koronázhatunk meg. A medvehagyma most éli második virágkorát, és tökéletes előételnek egy könnyű leves formájában.

Hozzávalók:

  • 100-120 g medvehagyma
  • 1 l zöldség alaplé
  • 30 g olaj
  • 1, 5 ek liszt
  • Bors
  • Szerecsendió
  • 50-100 g tejszín
  • cayenne bors
  • 20 g hideg vaj

Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis húsleves alappal finomra pürésítjük. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagyma pürével és a maradék levessel. Körülbelül 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!