Így készül a szerb ajvár - A legegyszerűbb recept

A szerb eredetű ajvár egy isteni mártogatós, amit fogyaszthatunk húsételekhez vagy akár kenyérre kenve is. Máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 40 dkg kápia paprika
  • 40 dkg padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek vörösborecet
  • csipet só

Elkészítés

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd helyezzük rá a paprikát és a padlizsánt. 180 fokos sütőben süssük meg a zöldségeket, előbbi kevesebb, mint fél óra alatt megsül, utóbbinak nagyjából háromnegyed órára van szüksége. Ha elkészültek, hámozzuk meg őket, csípjük le a szárukat, a paprikát csumázzuk ki. Tegyük bele mindkettőt egy turmixgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat, a borecetet és a csipet sót, majd pépesítsük össze.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: heneedsfood.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!