Így készíts rokfortos-diós csirkét!
A nagy meleg ellenére is szükségünk van olyan ételekre, amik nem túl nehezek, de azért jól lakunk tőlük. Ilyen a rokfortos-diós csirke is, ami önmagában nem telít el, és gyakorlatilag minden köret passzol hozzá, így egy könnyű saláta is remek kiegészítője lehet.
Hozzávalók
- 1 konyhakész csirke
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg márványsajt
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 4 dkg dióbél
- 1 dl tyúkhúsleves
- só
- bors
Elkészítés
A csirkét vágjuk nagyobb darabokra, dörzsöljük be sóval és borssal, majd 200 fokos sütőben süssük 25 percig úgy, hogy félidőnél megfordítjuk. Az idő letelte után öntsük rá a levest, és süssük további 10 percig. A sütőből kivéve tegyük át egy tűzálló tálba, és tartsuk melegen. A megmaradt pecsenyelevet forraljuk fel, adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, hagyjuk párolódni, majd öntsük hozzá a tejszínt, daraboljuk bele a márványsajtot, és keverjük addig, amíg simává nem válik. Néhány perc elteltével adjuk hozzá a borssal elkevert tejfölt is. Tálaláskor a csirkét leöntjük ezzel a szósszal, megszórjuk durvára őrölt dióval, és melegen tálaljuk.
Kóstold meg az olasz crostinit is!