Recept

Így készíts rokfortos-diós csirkét!

A nagy meleg ellenére is szükségünk van olyan ételekre, amik nem túl nehezek, de azért jól lakunk tőlük. Ilyen a rokfortos-diós csirke is, ami önmagában nem telít el, és gyakorlatilag minden köret passzol hozzá, így egy könnyű saláta is remek kiegészítője lehet.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 konyhakész csirke
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg márványsajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 4 dkg dióbél
  • 1 dl tyúkhúsleves
  • bors

Elkészítés

A csirkét vágjuk nagyobb darabokra, dörzsöljük be sóval és borssal, majd 200 fokos sütőben süssük 25 percig úgy, hogy félidőnél megfordítjuk. Az idő letelte után öntsük rá a levest, és süssük további 10 percig. A sütőből kivéve tegyük át egy tűzálló tálba, és tartsuk melegen. A megmaradt pecsenyelevet forraljuk fel, adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, hagyjuk párolódni, majd öntsük hozzá a tejszínt, daraboljuk bele a márványsajtot, és keverjük addig, amíg simává nem válik. Néhány perc elteltével adjuk hozzá a borssal elkevert tejfölt is. Tálaláskor a csirkét leöntjük ezzel a szósszal, megszórjuk durvára őrölt dióval, és melegen tálaljuk.

Kóstold meg az olasz crostinit is!

Oldalak

Recept
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Sztárok
A Szex és New York sorozat sokunk nagy kedvence, ha viszont meghallod Sarah Jessica Parker döbbenetes elmélet, teljesen más szemmel nézed majd ezentúl az epizódokat.
Lifestyle
Ha régi házat veszel, amit szeretnél felújítani, akkor olykor számíthatsz néhány meglepetésre. A pár persze már azon gondolkozik, hogy mit kezdjenek vele.