Fügével töltött pulykamell diós bundában
Ne szabjunk határt a kreativitásnak, főleg, ha a konyháról van szó! Használjuk ki a nyár adottságait, és dobjuk fel édes hozzávalókkal az amúgy egygangú húsételeinket. A fügével töltött pulykamell remek választás egy családi ebédhez.
Hozzávalók
- 4 szelet pulykamellfilé
- 16 szem füge
- 0,5 dl tej
- 1 tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés
A húst mossuk meg, szárítsuk le, majd klopfoljuk vékony szeletekre. Ízesítsük sóval, és hagyjuk állni. Közben a fügét is tisztítsuk meg és vágjuk négy egyenlő részre. Ezeket osszuk el a hússzeleteken, tekerjük fel, és hústűvel tűzzük össze őket. Utána a tejet keverjük fel a tojással és egy csipet sóval, a zsemlemorzsát pedig keverjük össze a dióval. A húsokat panírozzuk be: először a lisztbe, utána a tejes tojásba, végül a diós-morzsába forgatjuk. a szeleteket süssük ki bő, forró olajban, majd tegyük egy konyhai törlővel kirakott tálba, és itassuk fel a fölösleges olajat. Tálalás előtt szedjük ki a hústűket, vágjuk félbe a szeleteket, és tálaljuk valamilyen körettel.
Desszertként kóstold meg az olaszok egyik kedvencét, a panettonet!