Recept

Fügével töltött pulykamell diós bundában

Ne szabjunk határt a kreativitásnak, főleg, ha a konyháról van szó! Használjuk ki a nyár adottságait, és dobjuk fel édes hozzávalókkal az amúgy egygangú húsételeinket. A fügével töltött pulykamell remek választás egy családi ebédhez.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 szelet pulykamellfilé
  • 16 szem füge
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés

A húst mossuk meg, szárítsuk le, majd klopfoljuk vékony szeletekre. Ízesítsük sóval, és hagyjuk állni. Közben a fügét is tisztítsuk meg és vágjuk négy egyenlő részre. Ezeket osszuk el a hússzeleteken, tekerjük fel, és hústűvel tűzzük össze őket. Utána a tejet keverjük fel a tojással és egy csipet sóval, a zsemlemorzsát pedig keverjük össze a dióval. A húsokat panírozzuk be: először a lisztbe, utána a tejes tojásba, végül a diós-morzsába forgatjuk. a szeleteket süssük ki bő, forró olajban, majd tegyük egy konyhai törlővel kirakott tálba, és itassuk fel a fölösleges olajat. Tálalás előtt szedjük ki a hústűket, vágjuk félbe a szeleteket, és tálaljuk valamilyen körettel.

Desszertként kóstold meg az olaszok egyik kedvencét, a panettonet!

Oldalak

Recept
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.
Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.