Így készíts lazacos pennét!
A lazac a világ egyik legfinomabb hala. Kicsit továbbgondolva, pennével gazdagítva egy igazi királyi fogás elébe nézhetünk. Ráadásul tökéletes nyári ebéd, hiszen könnyű, abszolút nem nehezít el még ebben a nagy melegben sem.
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt lazac
- 3 db paradicsom
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
- 50 dkg penne
- bazsalikom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- reszelt parmezán
Elkészítés
Az előkészületeknél a hagymát reszeljük le, a paradicsomot pedig vágjuk kisebb kockákra. Kevés olajon pároljuk meg a hagymát, ízesítsük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Közben vágjuk apróra a lazacot, majd tegyük a hagymás paradicsomhoz. Tépkedjünk rájuk bazsalikomot, öntsük fel kevés vízzel, majd törjük bele a fokhagymát. Hagyjuk főni egy kicsit, utána majd öntsük hozzá a tejszínt. Ezalatt főzzük meg enyhén sós, olajos vízben a tésztát, végül tálaláskor forgassuk össze a tejszínes szósszal és szórjuk meg parmezánnal.
A lazac kedvelői ne hagyják ki a tejszínes lazackrémlevest se!
Fotók: facebook.com, sabato.co.nz