Ne kísérletezz többet: Itt a legfinomabb húsvéti kalács receptje!

Hihetetlenül puha és finoman édes.

Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3,5 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagyobb csipet só
  • kb. 1,5-2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

Csipetnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, meghintjük a sóval, majd a két tojássárgájával, az olvasztott margarinnal és a felfuttatott élesztővel sima tésztává gyúrjuk. Tálastul letakarva félretesszük és hagyjuk 30 percet kelni. Ezután átgyúrjuk és meleg helyen tovább kelesztjük. Lisztes gyűródeszkán kinyújtjuk a tésztát és négy részre vágjuk úgy, hogy az egyik vége egyben maradjon. A négy szálat megsodorjuk és befonjuk. A fonott kalácsot sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és majd felvert tojással lekenjük a tetejét. Még további 30 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Még két ínycsiklandó édesség recept a következő oldalon.

Videó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!