Nem akarod tudni, mi volt a virsliben - Nem hús, valami más

Szerencsére azt tapasztalom, egyre több a magas hústartalmú virsli a boltok polcain. A NÉBIH azonban megint talált egy virslinek nevezett terméket, amely szinte csak nyomokban tartalmazott húst, nagyrészt valami egészen más volt benne.

Nem virsli

"40% helyett csak 18% húst tartalmazott a lengyel gyártású BARONI baromfivirsli, így jogellenesen nevezték virslinek – állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb vizsgálata. A NÉBIH elrendelte az érintett termék és az azzal azonos jelölésű tételek forgalomból történő kivonását" - írják közleményükben. De akkor mi volt mégis a virsliben hús helyett?

MSM

"A jelenlegi szabályok szerint a virslinek legalább 40% húst kell tartalmaznia. A LIDL Magyarország Bt. egyik élelmiszerüzletében megmintázott, 1 kg-os, vákuumcsomagolt BARONI termékben viszont csak 18% hús volt. A készítmény – fő összetevőként – 43% „csontokról mechanikusan lefejtett baromfihúst”, úgynevezett MSM-et tartalmazott. Az Európai Uniós előírások alapján azonban az MSM nem tekinthető húsnak, így a hústartalomba sem számítható bele" - pontosítanak.

Jövő augusztustól még szigorúbb szabályozás jön - klikk tovább a részletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!