Húsgolyók tejszínes mártással és spagettivel - Hamar a kedvenceddé válik

Szereted a húsgolyókat és a spagettit is, de még nem gondoltál rá, hogy a kettőt kombináld? Itt az ideje, hiszen együtt is nagyon finomak! Mutatunk hozzá egy szuper receptet, íme!

Hozzávalók

A húsgombóchoz

  • 200 g darált marhahús
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 mogyoróhagyma
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1/2 maroknyi petrezselyem
  • 1/2 tk só
  • ¼ tk fekete bors

A tésztához és a szószhoz

  • 400 g spagetti
  • 30 g tejszín
  • 1 citrom héja
  • ½ pohár fehérbor
  • 100 ml tejszín
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • 1 ek reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Keverjük el a zsemlemorzsát az aprított petrezselyemmel és a mogyoróhagymával. Ezt követően adjuk hozzá a húsgolyó többi hozzávalóját is, majd az így kapott masszából gyúrjunk diónyi nagyságú golyókat. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, szórjuk bele a reszelt citromhéjat, majd a bort. Ezt követően tegyük bele a húsgolyókat és süssük ki ezeket. Ha a golyók barna árnyalatúvá váltak, a bor pedig elpárolgott, adjuk hozzá a tejszínt és a cayenne borsot. Keverjük el az egészet és hagyjuk besűrűsödni. Ezután főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le és adjuk a húsgolyókhoz. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét aprított petrezselyemmel, reszelt ciromhéjjal és parmezánnal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: shopify.com

Oldalak

  • 1
  • 2