Házi somlói galuska, amihez foghatót a cukrászdában sem kapsz

Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem szerette a somlói galuskát. Ennek az édességnek egyszerűen lehetetlen ellenállni, úgyhogy ne is próbáld, inkább készítsd el ezt a szuper receptet.

Somlói galuska

Hozzávalók

A tésztákhoz

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • vaníliaaroma

A diókrémhez

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 ek rum
  • 1 kk liszt

A csokikrémhez

  • 10 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 ek liszt

Az öntethez

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1 marék rumban áztatott mazsola

Elkészítés

Készítsünk két piskótát: a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Osszuk kétfelé a masszát: az egyiket ízesítsük kakaóporral, a másikat pedig vaníliaaromával. Mindkettőt süssük ki margarinnal megkent és liszttel meghintett tortaformában. Ezután hagyjuk, hadd hűljenek ki. A diókrémhez keverjük el a darált diót, a margarint, a tejet, a cukrot, a rumot és a lisztet. Kevergetés mellett forraljuk fel. Ha kihűlt, kenjük meg vele az egyik piskótát, szórjuk meg mazsolával és borítsuk rá a másik piskótalapot. Keverjük el a tejet a felvert tojással, a cukorral, a margarinnal, a liszttel és a kakaóporral. Melegítsük fel és hagyjuk, kevergetés mellett hadd sűrűsödjön be. Ha ez is kihűlt, kenjük meg ezzel a piskótát. Ha megszilárdult rajta a krém, kockázzuk fel a piskótát és tegyük bele egy tálba. Készítsünk öntetet: 5 dkg cukrot keverjünk el tejjel és rummal, majd öntsük rá a piskótára. Tálalás előtt nyomjunk rá tejszínhabot és locsoljuk meg a kakaóporból, cukorból és egy kis vízből készített sziruppal.

Még két mennyei desszertjéért lapozz!

Fotó: instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!