Házi májpástétom: Íme a retró szendvicskrémek legfinomabbja!
Ma is megállja a helyét – meglátod, finomabb, mint a bolti!
Májpástétom házilag
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott ek pirospaprika
- 1 kk morzsolt majoránna
- 2 db tojás
- 1 cs snidling
- 5 dkg vaj
- 1 ek mustár
- só. bors
Elkészítés:
A májat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a májat, és állandó kevergetés mellett 1-2 percig pirítjuk. Közben megszórjuk a pirospapirkával, a majoránnával, ízlés szerint sóval és borssal, végül kevergetve készre pirítjuk. A kész májat ledaráljuk. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, és apróra vágjuk, a snidlinget pedig megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat egy tálban habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd beletesszük a ledarált májat, a mustárt, sóval, borssal fűszerezzük, és a snidlinggel együtt simára keverjük. Egy jól záródó dobozba helyezve egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap pedig kenyérrel kínáljuk.
További két szendvicskrémért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
- 1
- 2