Házi májpástétom: Íme a retró szendvicskrémek legfinomabbja!

Ma is megállja a helyét – meglátod, finomabb, mint a bolti!

Májpástétom házilag

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 1 kk morzsolt majoránna
  • 2 db tojás
  • 1 cs snidling
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek mustár
  • só. bors

Elkészítés:

A májat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a májat, és állandó kevergetés mellett 1-2 percig pirítjuk. Közben megszórjuk a pirospapirkával, a majoránnával, ízlés szerint sóval és borssal, végül kevergetve készre pirítjuk. A kész májat ledaráljuk. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, és apróra vágjuk, a snidlinget pedig megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat egy tálban habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd beletesszük a ledarált májat, a mustárt, sóval, borssal fűszerezzük, és a snidlinggel együtt simára keverjük. Egy jól záródó dobozba helyezve egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap pedig kenyérrel kínáljuk.

További két szendvicskrémért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!