Chilis bableves: Egyszerű, gyors és csípős - Tökéletes választás a téli napokra
Átmelegít a legfagyosabb napokon is.
Chilis bableves
Hozzávalók:
- 60 dkg bab
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 50 dkg darált pulyka/sertéshús
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 cs chilis bab fűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
Olívaolajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát és fokhagymát, majd szórjuk rá a fűszerkeveréket és a darált húst, és pirítsuk meg. Ezután keverjük bele a babot, valamint a kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd főzzük fedő alatt legalább fél órán át. Ha a bab megpuhult, keverjük hozzá a passzírozott paradicsomot, pótoljuk az elfőtt vizet, szórjuk bele a felaprított petrezselymet és forraljuk össze.