Chilis bableves: Egyszerű, gyors és csípős - Tökéletes választás a téli napokra

Átmelegít a legfagyosabb napokon is.

Chilis bableves

Hozzávalók:

  • 60 dkg bab
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 50 dkg darált pulyka/sertéshús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 cs chilis bab fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

Olívaolajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát és fokhagymát, majd szórjuk rá a fűszerkeveréket és a darált húst, és pirítsuk meg. Ezután keverjük bele a babot, valamint a kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd főzzük fedő alatt legalább fél órán át. Ha a bab megpuhult, keverjük hozzá a passzírozott paradicsomot, pótoljuk az elfőtt vizet, szórjuk bele a felaprított petrezselymet és forraljuk össze.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2