Szívesen megkóstolnád a híres hálaadás napi pulykát? Íme az eredeti recept!

Bár Magyarországon nem ünnepeljük ezt a napot, egy-két remek fogást érdemes ellesni az amerikaiaktól a hétvégi menühöz!

Hálaadásnapi pulyka

Hozzávalók:

  • 1 egész pulyka
  • 2 ek szárított petrezselyem
  • 2 ek szárított rozmaring
  • 2 ek szárított zsálya
  • 2 ek szárított kakukkfű
  • 2 szár zeller
  • 1 ek só, bors
  • 1 db narancs
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 üveg pezsgő (750 ml)
  • 425 g csirkehúsleves alaplé

Elkészítés:

Első lépésként a sütőt melegítsük elő 175 fokra, és béleljünk ki egy tepsit alufóliával úgy, hogy eléggé lelógjanak a szélei, mivel később ezzel tekerjük majd be a pulykát. Egy tálban keverjük össze a petrezselymet, a rozmaringot, a zsályát, a kakukkfüvet, valamint a sót és a borsot, majd dörzsöljük be a fűszerkeveréket a pulyka belsejébe. Ezután töltsük meg a húst a felaprított hagymával, zellerrel, a karikákra vágott sárgarépával, illetve a gerezdekre vágott naranccsal. Kössük össze egy madzaggal a pulyka lábait, a szárnyakat pedig hajtsuk a hús aljára, és tegyük a megtöltött pulykát a tepsibe. Locsoljuk meg a tetejét a csirkehúsleves alaplével és a pezsgővel, végül csomagoljuk be a húst a fóliába úgy, hogy az ne érjen pulyka bőréhez és a lábához. Az előmelegített sütőben süssük 2,5-3 órát, majd távolítsuk el a fóliát, és pirítsuk a húst további 30-60 percig, amíg a bőre aranybarna nem lesz. Amikor a hús elkészült, vegyük ki a sütőből, majd fedjük le alufóliával, és pihentessük 10-15 percig egy meleg helyen szeletelés előtt.

További két pulykás étel receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!