Pillanatok alatt elkészül: Narancsos-diós keksz, ahogy nagyanyáink készítették

Egy igazi retró recept, ami tökéletes a hideg, bekuckózós napokra.

Narancsos-diós keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 17 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db narancs reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A vajat a cukorral, a narancshéjjal, a citromlével és a tojással összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a diót. Alaposan összegyúrjuk, hengert formázunk belőle, és frissen tartó fóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk legalább egy órára. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztarudat pedig körülbelül 5 mm vastag szeletekre vágjuk és megsütjük úgy, hogy a kekszek alja világos maradjon – ez nagyjából 12-16 perc sütési időt jelent.

További két keksz receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!