Gnocchi: Kimondani nem könnyű, elkészíteni viszont pofonegyszerű

Íme, a legjobb recept!

Gnocchi

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • kb. 25 dkg liszt
  • 1 ek búzadara
  • 1 tojás
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha kihűlt, krumplinyomóval áttörjük és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A lisztet érdemes apránként a krumplihoz adagolni, hogy lássuk, mennyit vesz fel. Ha kész a tészta, cipókra osztjuk és ujjnyi vastag csíkokat sodrunk belőle. A rudakat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A gnocchikat egy lisztes villán végiggörgetve "bordázzuk", majd sós vízben kifőzzük. A gnocchi akkor főtt meg, ha feljött a víz tetejére.

Ha szeretnéd meglesni, hogyan kell formázni a gnocchit, segítségül nézd meg ezt a videót!

További olasz ételekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!