Baconös krumplirózsák: Egy igazán mutatós és laktató vendégváró

Kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.

Baconös krumplirózsa

Hozzávalók:

  • 4 yukon gold burgonya
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk rozmaring
  • ½ tk fekete bors
  • 1 tk só
  • 12 csík szalonna
  • parmezán díszítésnek

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vékony karikákra szelt krumplit egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, sózzuk és borsozzuk és az egészet alaposan összeforgatjuk. Két szalonnacsíkot egymásra fektetünk, majd felsorakoztatjuk a krumplikarikákat, hogy azok félig fedjék egymást. A csík egyik végénél elkezdjük feltekerni krumplistól a szalonnát, majd a kész rózsát muffin sütőbe tesszük. 20 percre sütőbe toljuk, majd alufóliával lefedve még további 30 percig sütjük. Ha kész, a rózsák tetejét megszórjuk parmezánnal és kakukkfűvel.

Nézd, milyen egyszerű elkészíteni ezeket a csodás rózsákat!

További krumplis különlegességekért lapozz!

Videó: instagram.com/buzzfeedtasty; Leadfotó: Tasty.co

Oldalak

Szólj hozzá Te is!