Recept

Hagyományos paradicsomos húsgombóc, az egész család kedvence

Ez egy tipikusan olyan ebéd, amit minden háztartásban elkészítenünk. Most egy igazi klasszikus receptet hoztunk nektek, amit még a nagymamáink is ugyanígy főztek anno.

Paradicsomos húsgombóc

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 1/2 kg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg rizs
  • 1 húsleveskocka
  • Só és bors ízlés szerint
  • pirospaprika
  • sűrített paradicsom

Elkészítés

1. A darált húshoz add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát is, majd alaposan keverd össze. Miután elkeverted a hozzávalókat formázz közepes gombócokat a darált húsból és halmozd egy tálba. Ezután tegyél fel egy fazékban vizet forrni és adj hozzá egy leveskockát is. Miután felforrt a víz rakd bele a húsgombócokat és főzd lassú tűzön, amíg a gombócok át nem főnek.

2. Közben hámozd meg a krumplit, vágd kockákra és sós vízben főzd meg. Ha a gombócok elkészültek, akkor vedd ki a vízből és rakd külön őket, majd készíts rántást, amihez add hozzá a sűrített paradicsomot, végül pedig öntsd fel az egészet azzal a vízzel, amelyben a gombócok főttek. Ha savanyúnak találod a paradicsomot, akkor tehetsz hozzá egy kevés cukrot is. Befejezésként tedd a paradicsomos mártásba a húsgombócokat és forrald össze néhány perc alatt az egészet.

Még két klasszikus receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Kaia Gerber olyan elegáns és trendi műszőrme kabátban lépett utcára, hogy egyből kedvünk támadt beszerezni egy hasonlót.
Lifestyle
Eddig nem igazán volt tisztázva, hogy használhatunk-e más, pakolásra alkalmas eszközt a hivatalos bevásárlókosár, vagy kocsi helyett.
Christmas
Ahogy a decemberi fények lassan felgyúlnak a városokban, és a karácsonyi illatok átjárják az utcákat, az utazók szívét egyre inkább a világ legvarázslatosabb ünnepi úti céljai vonzzák. A Travel and...
Lifestyle
Újítást kapnak a Meta platformjai, mivel a cég végre rájött, hogy rengetegen ütköznek problémákba a használat közben.
Sztárok
A kincsvadász Fejes Tamás egy gyerekkori emléket idézett fel a TV2 műsorában.
Egészség
Sokan azért pucolják meg a gyümölcsöt vagy zöldséget, hogy elkerüljék a koszt, a vegyszermaradványokat, vagy mert egyszerűbbnek tűnik így a fogyasztás, ám nem is sejtik, hogy épp a hámozással dobják...