Unod a hagyományos verziót? Készítsd el másképp: Borsóleves újragondolva

Jobb, mint az eredeti.

Borsóleves másképp

Hozzávalók:

  • 30 dkg hántolt zöldborsó
  • 3 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 1 db erőleveskocka
  • csipet só, fehérbors

Elkészítés:

A zöldborsót megmossuk, és főzés előtt egy órára beáztatjuk. Egy liter vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a durvára vágott hagymát, a megtisztított sárgarépát és a leveskockát. 10-15 perc forralás után levesszük a tűzről, kivesszük belőle a répát, majd botmixerrel krémesre dolgozzuk. Összehabarjuk a kukoricalisztet a tejszínnel, felöntjük a tejjel, és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a leveshez. Az egészet újra forraljuk, majd ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük. Tálaláskor kockázott sárgarépára merjük a krémlevest.

További két leves receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2