Unod a hagyományos verziót? Készítsd el másképp: Borsóleves újragondolva

Jobb, mint az eredeti.
Borsóleves másképp
Hozzávalók:
- 30 dkg hántolt zöldborsó
- 3 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 dl tejszín
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 db erőleveskocka
- csipet só, fehérbors
Elkészítés:
A zöldborsót megmossuk, és főzés előtt egy órára beáztatjuk. Egy liter vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a durvára vágott hagymát, a megtisztított sárgarépát és a leveskockát. 10-15 perc forralás után levesszük a tűzről, kivesszük belőle a répát, majd botmixerrel krémesre dolgozzuk. Összehabarjuk a kukoricalisztet a tejszínnel, felöntjük a tejjel, és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a leveshez. Az egészet újra forraljuk, majd ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük. Tálaláskor kockázott sárgarépára merjük a krémlevest.