Klasszikus Pavlova torta: a világ legegyszerűbb süteménye, amit muszáj kipróbálnod!
Pavlova torta
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tasak habfixáló
- 4 dkg porcukor
- friss vagy fagyasztott gyümölcsök apróra vágva
A tortaalap elkészítése:
A tojásokat tegyük bele egy tálba, és kézi habverő segítségével verjük fel jó habosra. Ha ezzel megvagyunk, először tegyük hozzá a porcukrot, majd az étkezési keményítőt is. Ezt a kemény állagú habot tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire, lehetőleg úgy, hogy kör alakú legyen. Süssük 35 percig 150 fokon, majd kapcsoljuk át 120 fokra a sütőt, és süssük tovább legalább 20 percig. Ha ez letelt, ne nyissuk ki egyből a sütő ajtaját, hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a torta alapja ne essen össze.
A krém elkészítése:
Várakozás közben készítsük el a habot a torta tetejére. Amíg a tejszínt keményre verjük, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a 3 dkg porcukrot és a két csomag habfixálót. A torta alapját helyezzük rá egy tálcára, a habot óvatosan öntsük rá, és díszítsük nekünk tetsző gyümölcsökkel.