Recept

Klasszikus Pavlova torta: a világ legegyszerűbb süteménye, amit muszáj kipróbálnod!

Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tasak habfixáló
  • 4 dkg porcukor
  • friss vagy fagyasztott gyümölcsök apróra vágva

A tortaalap elkészítése:

A tojásokat tegyük bele egy tálba, és kézi habverő segítségével verjük fel jó habosra. Ha ezzel megvagyunk, először tegyük hozzá a porcukrot, majd az étkezési keményítőt is. Ezt a kemény állagú habot tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire, lehetőleg úgy, hogy kör alakú legyen. Süssük 35 percig 150 fokon, majd kapcsoljuk át 120 fokra a sütőt, és süssük tovább legalább 20 percig. Ha ez letelt, ne nyissuk ki egyből a sütő ajtaját, hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a torta alapja ne essen össze.

A krém elkészítése:

Várakozás közben készítsük el a habot a torta tetejére. Amíg a tejszínt keményre verjük, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a 3 dkg porcukrot és a két csomag habfixálót. A torta alapját helyezzük rá egy tálcára, a habot óvatosan öntsük rá, és díszítsük nekünk tetsző gyümölcsökkel.

További két torta receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.