Hagymás burgonyapüré - Ha már unod a hagyományosat

Sokak kedvenc körete a burgonyapüré, ám egy idő után ezt a finomságot is meg lehet unni. Hogy ez ne történjen meg, dobjuk fel valami extrával! Cikkünkben ezúttal a hagymás verzió receptjét mutatjuk be!

Hozzávalók

  • 800 g burgonya
  • 60 g sajt
  • 1 nagy hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 1 ek margarin
  • fél piros húsú paprika (elhagyható)
  • szerecsendió

Elkészítés

A krumplit hámozzuk meg, mossuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. A hagymát és a paprikát tisztítsuk meg és aprítsuk fel, majd mindkettőt fonnyasszuk meg egy kis olajon. Sózzuk meg és fedő alatt pároljuk. A tejet és a tejszínt melegítsük fel és tegyük bele a margarint. Ha felolvadt, öntsük hozzá a megfőtt burgonyához és keverjük addig, míg krémes állagot nem kapunk. Sóval és szerecsendióval ízesítsük, majd forgassuk bele a hagymát és a paprikát, valamint a reszelt sajtot.

Fotó: countryliving.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!