Hagymás cicege

A cicegét van ahol, prószaként vagy tócsniként ismerik, de valójában teljesen mindegy mi a neve, az a leényeg, hogy finom.

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, majd a reszelő legkisebb fokán lereszeljük. Megsózzuk, és a keletkezett nedvesség egy részét leöntjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bő, forró olajba kanalanként kiszaggatjuk. Ellapítjuk és mindkét oldalon ropogós pirosra sütjük. Főzelékre feltétként kínáljuk, de fogyaszthatjuk tejföllel, joghurttal, salátával, savanyúsággal is.

Ezt is ajánljuk: Póréköret - Katt ide!

Oldalak

Sztárok
A szókimondó stílusáról ismert magyar híresség most az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb magyar tévésorozatát pécézte ki magának.
Utazás
Ha imádod a hamisítatlan mediterrán hangulatot, az autentikus természeti környezetet, a történelmet és a tengerpartot, akkor számodra gyerekjáték lesz a megfejtés!
Lifestyle
Sokan nem is tudják, de egy ártalmatlannak tűnő szokással gyakorlatilag megágyaznak a penésznek a fürdőszobában - ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor itt az ideje, hogy változtass a bevett...