Primőr saláta
Szépen lassan visszatér a saláta-szezon, így egyre több hasonló recepttel fogunk találkozni.
Hozzávalók
- 1 nagy kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk porcukor
- 1 tk citromlé
- fél csokor snidling
- só
Elkészítés
Az uborkát megmossuk, és héjastól vékony karikákra szeleteljük. Enyhén megsózzuk, de csak addig hagyjuk állni a sóban, míg a többi hozzávalóval el nem készülünk. Ugyancsak vékony karikákra vágjuk a megtisztított lilahagymát. Összekeverjük a cukrot a citromlével és egy pici vízzel. Beletesszük a lecsöpögtetett uborkát, a lilahagymát és az apróra vágott snidlinget. Két óráig érleljük, közben többször megforgatjuk.
Ezt is ajánljuk: Paradicsomos lencseleves - Katt ide!