Primőr saláta

Szépen lassan visszatér a saláta-szezon, így egyre több hasonló recepttel fogunk találkozni.

Hozzávalók

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk porcukor
  • 1 tk citromlé
  • fél csokor snidling

Elkészítés

Az uborkát megmossuk, és héjastól vékony karikákra szeleteljük. Enyhén megsózzuk, de csak addig hagyjuk állni a sóban, míg a többi hozzávalóval el nem készülünk. Ugyancsak vékony karikákra vágjuk a megtisztított lilahagymát. Összekeverjük a cukrot a citromlével és egy pici vízzel. Beletesszük a lecsöpögtetett uborkát, a lilahagymát és az apróra vágott snidlinget. Két óráig érleljük, közben többször megforgatjuk.

Ezt is ajánljuk: Paradicsomos lencseleves - Katt ide!

Fotó: poormansgourmetkitchen.com

Oldalak

Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.
Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.