Paradicsomos lencseleves

Ezt a receptet mindenkinek kötelező elkészítenie, aki imádja a paradicsomot és a lencsét, hiszen mi lehetne annál finomabb, mint ez a két hozzávaló egy ételben.
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, másnap az áztatóvízben tesszük fel főni. Babérlevéllel, rozmaringgal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Közben egy másik lábasban kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, majd üvegesre pároljuk rajta a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a lencselevessel, belekeverjük a pa
Hozzávalók
- 25 dkg lencse
- 10 dkg paradicsompüré
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- késhegynyi őrölt rozmaring
- só
- olaj
Elkészítés
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, másnap az áztatóvízben tesszük fel főni. Babérlevéllel, rozmaringgal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Közben egy másik lábasban kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, majd üvegesre pároljuk rajta a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a lencselevessel, belekeverjük a paradicsompürét, és megsózzuk. Fedő alatt, kis lángon megfőzzük, kidobjuk belőle a babérlevelet, és azonnal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk:Paradicsomos tésztasaláta - Katt ide!




























