Mentás főzelék

A mentás főzelék elsőre elég furcsa ételnek hangzik, de nem ijedjünk meg tőle. Próbáljuk ki, nem fogjuk megbánni.

Hozzávalók

  • 80 dkg mirelit zöldbab (sárga hüvelyű)
  • 3 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 erőleveskocka
  • 1 dl tejföl
  • 1 csapot ek liszt
  • borsikafű
  • borsmenta

Elkészítés

Egy liter vízben feloldjuk az erőleveskockát, majd beletesszük a zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot, és a reszelt hagymát. Zúzott fokhagymával, csipetnyi borsikafűvel és borsmentával fűszerezzük, majd fedő alatt készre pároljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejfölben, és behabarjuk vele a főzeléket.
Natúr hússzeletet vagy grillcsirkét ajánlunk mellé.

Ezt is ajánljuk: Sárga burgonyafőzelék - Katt ide!

Fotó: newswise.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!