Olvasónk küldte: Krémes almás sütemény, amivel mindenkit lenyűgözöl

Köszönjük szépen a beküldőnek, tényleg fantasztikus íze lehetett a sütinek.

Habos krémes almás sütemény

Hozzávalók

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 kg alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 17 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag cukrászhab

Elkészítés:

1. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgájával keverd össze az olajat, a cukrot és a vizet, majd ehhez add hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ebbe óvatosan forgasd bele a fehérje habot.

2. Az almát reszeld le, nyomkodd ki belőle a felesleges levet és finoman hintsd meg fahéjjal. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, vajazd ki az alját és a reszelt almát szép egyenletesen terítsd el benne. Öntsd rá a tésztát, és nagyjából 180-200 fokos sütőben 20 percig süsd. Ha elkészült, fordítsd ki a tepsiből, húzd le róla az alufóliát és tedd félre, míg kihűl.

3. A két zacskó pudingport keverd össze a cukorral és főzd meg a tejjel. Ha picit kihűlt add hozzá a margarint és kevergesd addig, míg egynemű krémet nem kapsz. Ezután a cukrászhabot a leírásának megfelelő ideig egy nagy tálban robotgép segítségével verd habbá. A tészta almás tetejére először kend rá a pudingkrémet, erre pedig mehet a cukrászhab óvatosan elegyengetve (amikor a fénykép készült, nem volt otthon cukrászhab a recepthez, ezért sima tejszínhabbal pótoltuk a hiányát).

Még két szuper őszi receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:Németh Adrienn

Oldalak

  • 1
  • 2