Imádtad a nagyi túrós batyuját? Ez a recept visszarepít a gyerekkorodba

Nem nagy ördöngösség elkészíteni.

Túrós batyu

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dkg cukor
  • 1 marék mazsola
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a kemény habbá vert tojásfehérjét, és laza mozdulatokkal összedolgozzuk az egészet. Hűtőben pihentetjük addig, amíg a tésztát elkészítjük. Ehhez a tejben megfuttatjuk az élesztőt egy nagy csipet cukorral, majd a tálba szitált, sóval elkevert liszthez öntjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és a cukrot, jól átgyúrjuk, ezután kb. fél órára meleg helyen kelesztjük. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és pizzavágóval 8x8 centis négyzetekre szeleteljük. A tölteléket ezek közepére halmozzuk, és a négyzetek csücskeit középen "összeragasztjuk". Egymástól kissé távol, sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, és tojássárgájával mind tetejét lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghinthetjük.

További túrós desszertekért lapozz!

Fotó és leadfotó: eddikonyhaja.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!