Tejfölös csirke: Egy jó kis magyaros, ami sosem megy ki a divatból

Villámgyorsan elkészül.

Tejfölös csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 5 szem egész bors
  • 2 babérlevél
  • olaj

Elkészítés

A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd meghintjük a pirospaprikával, ezután rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ha a hús kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet és a csirkemell puhulásáig fedő alatt főzzük. Ezután a tejfölből és a lisztből habarást készítünk és a húshoz keverjük. Összerottyantjuk és még 4-5 percig forraljuk. Nokedlivel vagy tésztával kínáljuk.

Még két magyaros receptért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!