Cannes pezsgője, őznyalóka és nutellás lángos - Nyálcsorgatós fotók a Gourmet Fesztiválról

Bevalljuk, imádunk enni és új ízeket, új ételeket felfedezni. Már alig vártuk az idei Gourmet Fesztivált; a budapesti Millenárison minden évben összegyűlnek a top kategóriás éttermek és a legtutibb street food helyek, hogy megmutassák, máskor is érdemes hozzájuk ellátogatni. Íme a legjobb kedvcsináló fotók - mi már kinéztünk pénteken, de ma ismét elcsábultunk!

Fél üveg sör

Fördős Zé az idén 20 éves Rosenstein étterem standjánál kóstolta meg a "Fél üveg sör" névre keresztelt finomságot, amely sóletrizottó, konfitált vaddisznótarjával és sörös zsírral.

Sör után jöhet a szivar

Imádjuk a koncepciót: flódniszivarral is készült a nagy múltú, de mindig friss ötletekkel előrukkoló étterem, amelyet a fesztivál 91-es standjánál keress!

Michelin-burger

Nagy street food rajongók vagyunk, ezért örülünk, hogy kezd megdőlni a nézet, miszerint hamburgert csak koszos utcasarkokon, a hajnalig tartó bulik után, kényszerből és bűntudattal fogyasztunk. Íme a Michelin-csillagos Costes "gyorskajája": rukkolás burger lazacsteakkel. A 104-es standnál keresd az üde ízeket!

Cannes pezsgője

Most különösen könnyen sikerült rávennünk magunkat egy kis hidratálásra: a Kreinbacher a 16-os standnál olyan menő champagne-okkal örvendeztetett meg minket, hogy szinte kedvünk sem volt tovább indulni. Megkóstolhattuk, mit isznak a sztárok Cannes-ban és az Oscaron, de ez volt Marilyn Monroe kedvence is!

Charles Heidsieck az 1800-as évek közepén indította el a champagne-t hódító útjára az Egyesült Államokban. A legenda szerint a nemes nedűvel kereskedő francia saját korának egyik legnagyobb celebje volt!

Nem tudjuk megunni

Ha a hamburger az univerzális utcai kaja, akkor a lángos a hazai verzió. A Fritú beújított: a hagyományos sajtos-telfölösön kívül tokhalas kapros-snidlinges tejfölössel és szarvasragus lángossal is készültek. Mi azért a nutellásat is bevállalnánk a 116-os standnál.

Gianni alig várta, hogy rávesse magát

Nincs vége a gasztrotúrának, klikk tovább!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!